Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
  • Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια μερέντα
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα λευκή
  • 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • Για τη διακόσμηση
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • ζάχαρη άχνη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με τη μερέντα και την ενώνουμε με το γάλα. Αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε, ρίχνοντας τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 x16 εκ., και στο φαρδύ κάτω μέρος του τριγώνου απλώνουμε τη γέμιση της μαύρης και της λευκής σοκολάτας και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.

Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς.