Υλικά

  • ½ κιλό ταλιατέλες ή πένες
  • Για το μοσχάρι
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 σπυριά μπαχάρι
  • 1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ
  • 1 φλιτ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
  • 1 κιλό ψαχνό μοσχάρι για κατσαρόλα
  • 1 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κρέας, κόβοντάς το σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και την κανέλα.

Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει. Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε μερικές βρασμένες ταλιατέλες που θα ζεματίσουμε με βούτυρο, τοποθετούμε κατακόρυφα το κρέας και προσθέτουμε πικάντικη σάλτσα.