Υλικά

  • 70 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. σπόροι κόλιανδρου, θρυμματισμένοι
  • 1 μεγάλη τσίλι πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
  • Το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
  • 1 μεγάλο αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό
  • Σπόρια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τη φέτα σε ένα μπολ και περιχύστε με το ελαιόλαδο, τους σπόρους κόλιανδρου, το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού. Αφήστε την στην άκρη.
  2. Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία και αλατοπιπερώστε.
  3. Προσθέστε 50- 100 ml κρύο νερό και χτυπήστε ξανά. Παγώστε για έως και 1 ώρα.
  4. Αδειάστε σε τέσσερα μπολ και προσθέστε από πάνω τη φέτα, το υγρό μαρινάρισμα και τους σπόρους.