Υλικά

  • 2 μέτρια κεφάλια μπρόκολο, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1/4 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού καβουρδισμένους ηλιόσπορους
  • 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 κ. σ. μέλι ή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μαγιονέζα
  • 2 κ. σ. μηλόξυδο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη ζάχαρη ή το μέλι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, αν χρειάζεται.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, τους ηλιόσπορους και τα αποξηραμένα κράνμπερι.
  3. Περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε να πάει παντού και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.