Μπορεί να πετάτε το περιτύλιγμα βουτύρου σας χωρίς δεύτερη σκέψη μόλις χρησιμοποιήσετε όλο το προϊόν που βρίσκεται μέσα σε αυτά, αλλά υπάρχει πληθώρα τρόπων επαναχρησιμοποίησής τους. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε για λίγα λεπτά πάνω σε ψητά που μόλις βγήκαν από το φούρνο ή να τα χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε εύκολα τα μαχαίρια για να κόψετε κολλώδη τρόφιμα.

Αλλά ο απόλυτος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα περιτυλίγματα βουτύρου πριν το πετάξετε; Να λαδώσετε τα τηγάνια σας. Ίσως έχετε μάθει να αλείφετε μια χαρτοπετσέτα με βούτυρο ή λάδι πριν μαγειρέψετε στο τηγάνι σας, γεγονός που βοηθάει το φαγητό σας να βγαίνει εύκολα και σε ένα κομμάτι. Συνήθως μένει αρκετό βούτυρο σε ένα άδειο περιτύλιγμα για να πετύχει τον ίδιο στόχο -μια πολύ καλύτερη χρήση του από το να το πετάξετε κατευθείαν στα σκουπίδια.

Χρησιμοποιήστε περιτυλίγματα βουτύρου για να λαδώσετε τα τηγάνια σας

βούτυρο

Αυτό το τέχνασμα είναι ιδανικό για να φτιάχνετε αρτοσκευάσματα σε ταψιά, ταψιά για φραντζόλες και φόρμες για κέικ -αλλά δεν είναι μόνο γι’ αυτό. Πριν σοτάρετε κρέας ή λαχανικά σε ένα τηγάνι ή πριν φτιάξετε τηγανίτες, δοκιμάστε να τρίψετε το περιτύλιγμα με το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Δεδομένου ότι το χαρτί είναι συνήθως εύκαμπτο, θα πρέπει να μπορείτε να φτάσετε εύκολα στις πλευρές και στις γωνίες του σκεύους σας και, έτσι, μπορείτε να αποφύγετε τα λιπαρά δάχτυλα αγγίζοντας μόνο την εξωτερική πλευρά.

Τι γίνεται όμως αν δεν ετοιμάζετε φαγητό την ημέρα που τελειώνει το βούτυρό σας; Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα περιτυλίγματά σας για μελλοντική χρήση, καταψύχοντάς τα σε μια πλαστική σακούλα -ή αν πιστεύετε ότι θα τα χρησιμοποιήσετε τις επόμενες ημέρες, αποθηκεύστε τα στο ψυγείο με τον ίδιο τρόπο. Ειδικά αν ακολουθήσετε τη λύση της κατάψυξης, φροντίστε να τα αφήσετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε άφθονα περιτυλίγματα, ίσως είναι πιο συμφέρον να τα καταψύξετε, αφού μπορούν να αντέξουν εκεί μέσα για τουλάχιστον ένα χρόνο.