Υλικά

  • 1 μπαγκέτα, κομμένη στη μέση κατά μήκος
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και κομμένη στη μέση
  • 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες
  • 15- 20 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το γκριλ και ψήστε τη μπαγκέτα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε απόσταση, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό της να είναι ελαφρώς τραγανό.
  2. Τρίψτε κάθε μισό με μισή σκελίδα σκόρδο -το τραγανό ψωμί θα απελευθερώσει τα αιθέρια έλαια του σκόρδου, δίνοντάς σας στιγμιαίο σκορδόψωμο.
  3. Στρώστε το κάτω μισό της μπαγκέτας, εναλλάσσοντας με φέτες ντομάτας, μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
  4. Αλατίστε ομοιόμορφα με αλάτι και μπόλικο φρέσκο μαύρο πιπέρι.
  5. Ολοκληρώστε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω το άλλο μισό της μπαγκέτας.
  6. Κόψτε ολόκληρη τη μπαγκέτα σε τέσσερα κομμάτια.