Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σκουπίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν. Αλατοπιπερώστε καλά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και το θυμάρι σε ένα ταψί. Ανακατέψτε και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετήστε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο ταψί.
Βήμα 3
Ψήστε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 15 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
Βήμα 4
Σερβίρετε γαρνιρισμένο με μαϊντανό, περισσότερο χυμό λεμονιού και τη σάλτσα από το ταψί.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.