Υλικά

  • 4 μικρά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μέτριο κρεμμυδάκι, σε κύβους
  • 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο κατά βούληση
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει, περίπου 4-5 λεπτά.
  3. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και χρησιμοποιώντας λαβίδα, γυρίστε το και μαγειρέψτε το, σκεπασμένο, μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα, για επιπλέον 8 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη και διατηρήστε το ζεστό.
  4. Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια- χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και το δενδρολίβανο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψετε ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.
  6. Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, φέρτε σε βρασμό, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μειωθεί και να πήξει, περίπου 4- 5 λεπτά.
  7. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Περιχύστε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.