Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε ατομικές μερίδες
  • 600 γρ. πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 250 γρ. ζεστό νερό (1 φλιτζάνι)
  • 16 αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
  • 16 αποξηραμένα βερίκοκα (χωρίς κουκούτσι)
  • 16 αμύγδαλα (χωρίς φλούδα)
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε καλά το μοσχαράκι και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας (είναι σημαντικό να στεγνώσει καλά το κρέας, για να ροδίσει καλά).
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το κρέας (σε δόσεις) και σοτάρετέ το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, το τοποθετείτε σε πιατέλα, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Προσθέστε τα πράσα στο ίδιο λάδι που χρησιμοποιήσατε για να ροδίσετε το κρέας και σοτάρετέ τα. Προσθέστε το μοσχάρι και ρίξτε το κονιάκ -περιμένετε για λίγο, μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, τα καρότα, το ζεστό νερό και αλατοπιπερώστε.
  4. Τοποθετήστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 1 και 1/2 ώρα. Περίπου 10- 15 λεπτά πριν το μοσχάρι είναι έτοιμο, προσθέστε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.
  5. Σερβίρετε με ρύζι, πουρέ ή ψητές πατάτες.