Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό ιταλικό λουκάνικο, σε κιμά
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το λουκάνικο και τις νιφάδες πιπεριού μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει ομοιόμορφα.
  3. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει το μείγμα, 8 έως 10 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και ζεστάνετέ τα με τη σάλτσα. Σερβίρετε και πασπαλίστε με μαϊντανό.