Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • Φρέσκα μούρα και μέλι για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και σπάστε τα αυγά μέσα στη λακκούβα.
  2. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και το νερό ενώ χτυπάτε με το σύρμα. Συνεχίστε μέχρι να προστεθούν όλα τα υγρά και το μείγμα να είναι λείο.
  3. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 έως 24 ώρες.
  4. Ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε λίγο ζυμάρι στο κέντρο του τηγανιού και αμέσως ανακατέψτε το, ώστε να καλύψει πλήρως την επιφάνεια σε ένα λεπτό στρώμα.
  6. Περάστε μια σπάτουλα γύρω από την άκρη της κρέπας καθώς ψήνεται για να μην κολλήσει στο τηγάνι.
  7. Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε την. Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά από την άλλη πλευρά και αφαιρέστε από το τηγάνι.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  9. Γεμίστε ή καλύψτε την κρέπα όπως επιθυμείτε (φρέσκα μούρα, γιαούρτι, μέλι κ.λπ.).