Τα βραστά αυγά είναι ένα εξαιρετικό γρήγορο σνακ και μια εξαιρετική πηγή θρεπτικής πρωτεΐνης, σύμφωνα με το Healthline. Υπάρχουν, επίσης, πολλοί άλλοι νόστιμοι λόγοι για να βράσετε μερικά αυγά. Υπάρχουν κλασικές συνταγές, όπως η αυγοσαλάτα ή μπορείτε να βράσετε αυγά για μια πατατοσαλάτα ή μια σαλάτα Niçoise.

Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, θα θέλετε να έχετε αυγά που βράζουν με ομοιόμορφο τρόπο, όπου ο κρόκος βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του αυγού. Με αυτόν τον τρόπο η αναλογία κρόκου προς ασπράδι είναι ομοιόμορφη όταν τα κόβετε, πράγμα που είναι αισθητικά ευχάριστο όταν σερβίρετε, για παράδειγμα, γεμιστά αυγά.

Με τα ωμά αυγά που έχουν ένα πιο ελεύθερο ζελατινώδες εσωτερικό, όμως, το να καταφέρετε να τοποθετήσετε τον κρόκο στο κέντρο μπορεί να είναι δύσκολο να το πετύχετε. Εκτός αν ζητάτε συμβουλές από τον βασιλιά της κουζίνας Alton Brown, ο οποίος μπορεί να έχει την απάντηση.

Πώς να βράσετε τα αυγά ώστε ο κρόκος να μείνει στο κέντρο

Σύμφωνα με τον Alton Brown και το βίντεό του στο YouTube, το να καταφέρετε τον κρόκο ενός αυγού να βρεθεί στο κέντρο του αυγού δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Προτείνει να τοποθετήσετε το κουτί των αυγών στο πλάι, ενώ το αποθηκεύετε στο ψυγείο. Ένας ασφαλής τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μερικά δυνατά λαστιχάκια για να κρατήσετε το δοχείο με τα αυγά κλειστό.

Το Cuisine at Home σημειώνει ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό πολύ καιρό πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε. Η πρόταση της ιστοσελίδας είναι να γυρίσετε το κουτί στο πλάι μόλις 24 ώρες πριν το βράσιμό τους.

Βραστά αυγά

Επίσης, αν ψάχνετε να εξοικονομήσετε λίγο νερό ενώ ετοιμάζετε βραστά αυγά ο Alton Brown σημειώνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε «τουλάχιστον τέσσερα αυγά» σε ένα καλάθι ατμού με μισή ίντσα νερό στην κατσαρόλα και να τα βράσετε στον ατμό σε χαμηλή φωτιά. Φροντίστε να τα σοκάρετε σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό και πάγο για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν μαλακά εσωτερικά. Αυτό θα σας βοηθήσει, επίσης, να τα ξεφλουδίσετε. Με αυτά τα πρακτικά hacks, τα βραστά αυγά σας μπορεί να βγουν τέλεια.