Υλικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και χωρίς ουρές
  • 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία των 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού βασιλικό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέστε τις γαρίδες όταν κάψει το λάδι και ψήστε τις μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά, περίπου 2 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τις μέχρι να γίνουν αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη.
  3. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό.
  4. Προσθέστε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε. Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τον βασιλικό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
  6. Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να ζεσταθούν, γαρνίρετε με περισσότερο βασιλικό και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.