Υλικά

  • 20 μεγάλα άψητα κοχύλια ζυμαρικών
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 420 γρ. τυρί ρικότα
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο (της αρεσκείας σας), χωρισμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού πέστο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 500 γρ. σάλτσα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ρικότα, 1-1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, την παρμεζάνα, το πέστο, το αυγό και το μισό μείγμα από τον κιμά.
Βήμα 4
Απλώστε 3/4 φλιτζανιού από την σάλτσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ, γεμίστε τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριών- κιμά και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ανακατέψτε τον κιμά με τη σάλτσα και περιχύστε τα κοχύλια. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Βήμα 5
Αφαιρέστε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 40 λεπτά. Αφαιρέστε το κάλυμμα και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, 5- 10 λεπτά ακόμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.