Η αγορά μιας εξαιρετικής μπριζόλας μπορεί προφανώς να είναι αρκετά ακριβή, αλλά για να την απολαύσετε σωστά θα πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή ποσότητα αλατιού που χρειάζεται, ώστε να μην πάνε χαμένα τα χρήματά σας.

Μπριζόλα

Γι’ αυτό, όταν είστε έτοιμοι να απολαύσετε μια καλή μπριζόλα, θα πρέπει πραγματικά να φροντίζετε να την αλατοπιπερώνετε και να την ψήνετε καλά, ώστε να μπορείτε να την απολαύσετε πραγματικά. Αλλά το να καρυκεύσετε σωστά τη μπριζόλα σας με τη σωστή ποσότητα αλατιού μπορεί να είναι εκπληκτικά δύσκολο. Φαίνεται ότι πολλές συνταγές δεν δίνουν την ακριβή ποσότητα, μετατρέποντας τη διαδικασία σε ένα μη διασκεδαστικό παιχνίδι εικασιών. Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι το κάνετε σωστά.

Μπριζόλα

Πόσο αλάτι πραγματικά χρειάζεστε για να καρυκεύσετε σωστά μια μπριζόλα

Σύμφωνα με το Kitchn, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανά 450 γραμμάρια μπριζόλας για να την αλατοπιπερώσετε καλά από έξω. Για όσους προτιμούν να το υπολογίσουν με το μάτι, ωστόσο, το Bon Appétit προτείνει να χρησιμοποιήσετε αρκετό ώστε να επικαλυφθεί καλά η μπριζόλα χωρίς να επιτρέψετε να συσσωρευτούν πολλά στρώματα αλατιού στο κρέας. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτό είναι μόνο για να καρυκεύσετε το εξωτερικό της μπριζόλας. Για πολλούς, το εσωτερικό της μπριζόλας θα χρειαστεί, επίσης, λίγο αλάτισμα. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι δεν δουλεύουν το ίδιο αποτελεσματικά όλα τα είδη αλατιού. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο είδος αλατιού να χρησιμοποιήσετε σε ποιο συγκεκριμένο μέρος της μπριζόλας.

Μπριζόλα

Τι είδους αλάτι να χρησιμοποιήσετε και πού

Σύμφωνα με το Bon Appétit, θα πρέπει να επιμένετε στο αλάτι kosher για να καρυκεύετε το εξωτερικό της μπριζόλας σας. Αν και αυτό το είδος αλατιού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καρυκεύσετε το εσωτερικό της μπριζόλας αφού την κόψετε σε φέτες, είναι καλύτερα να προτιμήσετε το θαλασσινό αλάτι σε αυτό το σημείο. Αυτό οφείλεται στο μέγεθος των ίδιων των κρυστάλλων αλατιού. Οι μεγαλύτεροι κρύσταλλοι αλατιού kosher απορροφώνται ευκολότερα από το εξωτερικό της μπριζόλας και, έτσι, με αυτόν τον τρόπο, το κρέας μπορεί πραγματικά να καρυκευτεί αντί να πέσει απλώς το αλάτι από την επιφάνεια.

Εν τω μεταξύ, αναφέρει το tastingtable.com, το θαλασσινό αλάτι είναι πιο ελαφρύ και πιο ξεφλουδισμένο, καθιστώντας το μια υπέροχη γαρνιτούρα ενώ προσθέτει αρκετή επιπλέον γεύση στο κρέας. Εάν δεν χρησιμοποιείτε θαλασσινό αλάτι, απλά έχετε κατά νου τη συνολική αλμύρα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αλατίσετε υπερβολικά τη μπριζόλα σας, κάτι που μπορεί να ανατρέψει εντελώς την εμπειρία σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα, αλλά δεν μπορείτε να τα αφαιρέσετε τόσο εύκολα.