Υλικά

  • 400 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο και φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε το κρεμμύδι, τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και τα μπουκέτα κουνουπιδιού σε ένα ταψί. Περιχύστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε να καλυφθούν όλα καλά και ψήστε στο φούρνο.
  3. Απομακρύνετε το ψημένο σκόρδο από το ταψί και τοποθετήστε τις σκελίδες σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το ψητό κουνουπίδι, το κρεμμύδι, το ζωμό λαχανικών, το κύμινο και τα φασόλια. (Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε μερικά μικρά κομμάτια από το ψητό κουνουπίδι για να βάλετε για γαρνιτούρα κατά το σερβίρισμα)
  4. Ανακατέψτε καλά τα πάντα και αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάστε τη σούπα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  6. Σερβίρετε τη σούπα με τα κρατημένα κομμάτια κουνουπιδιού, ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και τριμμένο μαύρο πιπέρι.