Υλικά

  • 1 κιλό μύδια πλυμένα και καθαρισμένα
  • 1 κ. γλ. λάδι καρύδας
  • 1 κομμάτι τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 2 κοτσάνια λεμονόχορτο, κομμένα σε φέτες
  • 420 γρ. γάλα καρύδας
  • 1 κ. σ. σάλτσα ψαριού
  • 2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι
  • Χυμό από 1 λάιμ

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και το λεμονόχορτο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού, το τσίλι και το χυμό λάιμ και αφήστε την κατσαρόλα να πάρει μια βράση.
  2. Όταν βράσει το γάλα καρύδας προσθέστε τα μύδια και σκεπάστε την κατσαρόλα για 1 λεπτό. Αφαιρέστε το καπάκι και απομακρύνετε τυχόν κελύφη που έχουν ανοίξει. Εάν κάποιο από τα μύδια είναι ακόμα κλειστό μετά από 6 ή 7 λεπτά, πετάξτε τα.
  3. Περιχύστε τα μαγειρεμένα μύδια με τη σάλτσα και σερβίρετε ζεστά.