Υλικά

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 300 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος, συν επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και άφθονο καρύκευμα.
Βήμα 2
Ψήστε τα λαχανικά στο φούρνο για 25- 30 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, βάλτε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 1 λεπτό πριν προσθέσετε το ζωμό λαχανικών. Σιγοβράστε για 5- 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Μόλις γίνουν τα ψητά λαχανικά, αφήστε να κρυώσουν λίγο και μεταφέρετε στην κατσαρόλα. Με ένα μπλέντερ χειρός επεξεργαστείτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 6
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και αφήστε να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.