Υλικά

  • 1- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 1- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. κρέμα ταρτάρ
  • Για το frosting: 1-1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο, 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας, 1- 2 κ. σ. πλήρες γάλα, χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά), χρωματιστή ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 5-7 λεπτά, και προσθέστε τα αβγά και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κρέμα ταρτάρ. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι σταδιακά στο μείγμα της ζάχαρης ανακατεύοντας συνεχώς. Σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώστε τη ζύμη. Κόψτε στα χριστουγεννιάτικα μπισκότα και τοποθετήστε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήστε για 10-12 λεπτά.
  4. Για το frosting, χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια και αρκετό γάλα για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή. Εάν θέλετε, προσθέστε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Κόψτε μια μικρή τρύπα στην άκρη μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, μεταφέρετε το frosting στη σακούλα και διακοσμήστε τα μπισκότα σας. Εναλλακτικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε απλώς με ζάχαρη άχνη ή χρωματιστή ζάχαρη.