Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό στήθη κοτόπουλο χωρισμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κονσέρβες ντομάτες σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 120 γρ. φέτα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό και προσθέστε τα μισά στήθη κοτόπουλου. Πασπαλίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  2. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο από τη μία πλευρά για 8 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά όσο χρειάζεται αν το κοτόπουλο φαίνεται να ψήνεται πολύ γρήγορα. Αναποδογυρίστε, πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 5 επιπλέον λεπτά.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το νερό και τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σκεπάστε με καπάκι και αφήστε ακόμη 10 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε και προσθέστε τα τρία τέταρτα της φέτας. Ανακατέψτε άλλη μια φορά και αφήστε να μαγειρευτούν ακάλυπτα για 5 επιπλέον λεπτά.
  5. Σερβίρετε ζεστά, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη φέτα και φρέσκο βασιλικό.