Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 3 φλ. τσαγιού κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Αλάτι
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Κλαδί από φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μέλι και το λάδι και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  3. Τοποθετήστε την κολοκύθα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ρίξτε από πάνω το μείγμα του μελιού. Γαρνίρετε με το σκόρδο και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε και το θυμάρι.
  4. Σκεπάστε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
  5. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα.