Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ωμά πεκάν
  • 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα ωμά πεκάν, τη σκόνη μπαχαρικών κολοκύθας και το θαλασσινό αλάτι σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα.
Βήμα 2
Ξύστε τις πλευρές του μπλέντερ και προσθέστε τους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι. Ανακατέψτε και πάλι για ακόμη 10 δευτερόλεπτα.
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, απλώστε το μείγμα σε μια επιφάνεια εργασίας ή σανίδα κοπής και χωρίστε σε 11 ίσα μέρη.
Βήμα 4
Πλάστε κάθε μέρος με τα χέρια σας για να σχηματίσετε μια μπάλα και τοποθετήστε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες 10 μερίδες και σερβίρετε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.