Υλικά

  • 2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 5 κ. σ. νερό
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λιωμένο λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για μάφιν.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τον αλεσμένο λιναρόσπορο και το νερό και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με ένα σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα του λιναρόσπορου σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και το λάδι καρύδας και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Προσθέστε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε καλά να ενωθούν καλά σε ένα κουρκούτι.
Βήμα 6
Ρίξτε ομοιόμορφα στη φόρμα για μάφιν και ψήστε για 25 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.