Υλικά

  • 2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 5 κ. σ. νερό
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λιωμένο λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για μάφιν.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τον αλεσμένο λιναρόσπορο και το νερό και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με ένα σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα του λιναρόσπορου σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και το λάδι καρύδας και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε καλά να ενωθούν καλά σε ένα κουρκούτι.
  6. Ρίξτε ομοιόμορφα στη φόρμα για μάφιν και ψήστε για 25 λεπτά.