Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε κοτσάνια και φουντίτσες
  • 500 γρ. γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένη
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι, τα κοτσάνια του μπρόκολου και τη γλυκοπατάτα και σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και 2 φλιτζάνια νερό και αφήστε να πάρει βράση.
Βήμα 3
Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, προσθέστε τις φουντίτσες μπρόκολου, μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να ανακατέψετε προσεκτικά τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί και μοιράστε σε μπολ σερβιρίσματος.
Βήμα 5
Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε στη σούπα και ανακατέψτε απαλά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.