Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. πάστα κόκκινου κάρυ
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας
  • 400 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 1 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και την πάστα κόκκινου κάρυ και ανακατέψτε. Σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και το γάλα καρύδας και ανακατέψτε. Χτυπήστε με ένα μπλέντερ χειρός τη σούπα και προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, το κύμινο, το τζίντζερ, το αλάτι και ανακατέψτε ξανά.
  4. Αφήστε να σιγοβράσει και μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Δώστε γεύση στη σούπα και προσθέστε επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή/και κόκκινη πάστα κάρυ αν χρειάζεται.