Υλικά

  • 3,5 κιλά ντομάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε τις ντομάτες και τον βασιλικό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ, σε ένα μεσαίο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού στη σάλτα ντομάτας και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 4
Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες μέχρι να πήξει.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.