Υλικά

  • 3,5 κιλά ντομάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε τις ντομάτες και τον βασιλικό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
  2. Εντωμεταξύ, σε ένα μεσαίο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού στη σάλτα ντομάτας και αλατοπιπερώστε.
  4. Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες μέχρι να πήξει.