Υλικά

  • 450 γρ. άψητες γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. ξηρό λευκό κρασί ή χυμό πορτοκάλι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 12 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου
  • Σφήνες λάιμ, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μαϊντανό με το κρασί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Για καλαμάκια χρησιμοποιήστε τα κλαδάκια του δενδρολίβανου, ξεφυλλίζοντάς τα και κρατώντας μία κουταλιά της σούπας στην άκρη.
  3. Ψιλοκόψτε τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου και προσθέστε τα στο μείγμα της μαρινάδας.
  4. Προσθέστε τις γαρίδες στο μείγμα, ανακατέψτε απαλά και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  5. Περάστε τις γαρίδες στα κλαράκια δενδρολίβανου και ψήστε στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Σερβίρετε με τις σφήνες λάιμ, προαιρετικά.