Λένε ότι το μυστικό της σπιτικής πίτσας είναι στο ζύμωμα της ζύμης, σύμφωνα ωστόσο με την Anne Marie «Ree» Drummond, τη γνωστή τηλεοπτική σεφ The Pioneer Woman, αλλού κρύβεται η μεγάλη νοστιμιά της: στο ψήσιμο!

Η σπιτική πίτσα χρειάζεται όχι μόνο πολύ υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό (στο μέγιστο δυνατό), αλλά και καλά προθερμασμένο φούρνο.

Αυτό μας λέει κάνει τη μεγάλη διαφορά στην πίτσα του σπιτιού και εκείνη της πιτσαρίας. Για να ψηθεί καλά και ομοιόμορφα, χρειάζεται ανατρεπτικές λύσεις.

Αν δεν διαθέτουμε πλάκα ψησίματος, βάζουμε ένα ταψί αναποδογυρισμένο ή ακόμα και ένα μαντεμένιο τηγάνι ανάποδα, ώστε να πυρώσουν και να φτιάξουμε μια καλή επιφάνεια για να ψηθεί η πίτσα μας.

Ο φούρνος προθερμαίνεται στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία για τουλάχιστον μισή ώρα, για να ομοιάσει κάπως σε συνθήκες τον καυτό ξυλόφουρνο της πιτσαρίας.

Η πολύ δυνατή θερμοκρασία και το ψήσιμο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω (και ποτέ στον αέρα) είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά για την τέλεια σπιτική πίτσα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.