Δυο τρόποι για λαχταριστή σπιτική πίτσα

Για νόστιμο αποτέλεσμα κάθε φορά, υπάρχουν μικρά μυστικά στο ψήσιμο


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
17:24
27/06/2020
3
loading

Είναι γεγονός ότι η σπιτική πίτσα σπανίως απογοητεύει, αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως μετράς επιτυχίες κάθε φορά.

Κι εδώ ο κανόνας λέει πως όσο πιο απλά τα πράγματα, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.

Το βάρος οφείλει να δοθεί στο ψήσιμο, καθώς η πίτσα μπορεί να ψηθεί με διάφορους τρόπους.

Ο πιο απλός ακούει σε ένα ρηχό ταψί φούρνου γυρισμένο από την ανάποδη. Αυτό μας λέει το ινστιτούτο Good Housekeeping, και μάλιστα τοποθετούμε το ταψί στην ψηλότερη σχάρα του φούρνου και όχι στη χαμηλότερη, όπως προτείνεται συνήθως.

Ο φούρνος οφείλει να είναι προθερμασμένος στην υψηλότερη θερμοκρασία του. Ο σκοπός είναι να λιώσει γρήγορα το τυρί και να ροδοκοκκινήσει η ζύμη. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο μεταφέροντας το σκεύος στη μεσαία σχάρα για τα τελευταία λεπτά.

Ένας δεύτερος τρόπος να ψηθεί η σπιτική πίτσα είναι το τηγάνι από χυτοσίδηρο. Απλώνουμε μια στρώση λαδιού στον πάτο και γεμίζουμε το τηγάνι με τη ζύμη, τοποθετώντας κατόπιν τα υλικά μας. Και το βάζουμε στον φούρνο.

Το Good Housekeeping έχει όμως εδώ κι έναν εναλλακτικό τρόπο: ξεκινάμε το ψήσιμο της πίτσας στο μάτι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά, αν αποζητάμε τραγανή ζύμη. Και μεταφέρουμε κατόπιν το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ψηθεί εντελώς...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Αυτο

  το Good Husekeeping εχει μεσάνυχτα απο φαγητό .οι καλύτεροι σεφ και γιατροί ειναι Ελληνες. Μονο αυτούς ν ακούτε. Διάσημοι σε όλο τον κοσμο.

  1. avatar ΜΔ

   Γι\' αυτό αντιγράφουν συνταγές από ξένους σεφ και τις παρουσιάζουν ως δικές τους; Δεν είναι όλοι αξιόλογοι σεφ ! Κάποιοι πολύ γνωστοί μεταφράζουν απλώς τις συνταγές ξένων συναδέλφων τους!

  2. avatar Social Distortion.

   Διαφωνώ. Τα προσφυγουπολα 35 ετών απο το Αφγανιστάν και οι άτυχες μωρομανες με τα 12 παιδιά εν μέσω πολεμου είναι οι καλύτεροι επενδυτές και οι πιο καλοί ανθρωποι στο milky way.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει