Υλικά

  • 4 φλ. αλεύρι (χωριάτικο)
  • 1 ½ κουταλάκι ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 1 – 1 1/3 φλ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε το 1 φλιτζάνι νερό και τη μαγιά και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Βήμα 2
Το αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει (είναι έτοιμο όταν βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια).
Βήμα 3
Σ’ άλλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ακολούθως, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε με τις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα και ρίχνετε λίγο – λίγο το μίγμα της μαγιάς.
Βήμα 4
Ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό.
Βήμα 5
Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ και τη σκεπάζετε με μια πετσέτα ή μεμβράνη. Την αφήνετε για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 6
Παράλληλα, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι στη φωτιά και βάζετε μέσα όλα τα υλικά της σάλτσας.
Βήμα 7
Όταν κοχλάσει χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
Βήμα 8
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνετε δυο στρογγυλά ταψιά (με διάμετρο 33 εκ.) για πίτσα.
Βήμα 9
Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγετε με τον πλάστη. Βάζετε τη ζύμη προσεκτικά στα ταψιά και ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Απλώνετε να πάει παντού.
Βήμα 10
Σκορπάτε στην επιφάνεια τη μοτσαρέλα και ακολούθως τα ντοματίνια, τις ελιές και τα φύλλα βασιλικού.
Βήμα 11
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20′ – 25΄ ή μέχρι να ροδίσει.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.