Υλικά

  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 450 ml γάλα
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 2 κρόκους, χτυπημένους

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα καραμελώστε τα 100 γρ. ζάχαρης άχνης μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 3
Μοιράστε προσεκτικά την ζεστή ζάχαρη ομοιόμορφα σε τέσσερα φορμάκια.
Βήμα 4
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 5
Προσθέστε λίγο λίγο το ζεστό γάλα στα χτυπημένα αβγά και κρόκους και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Βήμα 6
Ρίξτε στο μείγμα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7
Τοποθετήστε ομοιόμορφα το μείγμα στα φορμάκια.
Βήμα 8
Βάλτε τα φορμάκια σε ένα ταψί, γεμίστε με νερό μέχρι να καλυφθεί το μισό ύψος από τα φορμάκια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Βήμα 9
Αφήστε να κρυώσουν, αφαιρέστε από τα φορμάκια και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.