Υλικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες)
  • 1 κιλό φρέσκα σπαράγγια κομμένα στα 4
  • 1 μεγάλο λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι για τη γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Στα 8 λεπτά βρασμού προσθέστε και τα σπαράγγια και συνεχίστε το βράσιμο για ακόμη 3 λεπτά.
Βήμα 3
Σουρώστε και τοποθετήστε τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 4
Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Σερβίρετε και γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
TAGS