Υλικά

  • 600 γρ. ριγκατόνι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 ml γάλα
  • 250 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 300 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
  • 330 γρ. γλυκό καλαμπόκι στραγγισμένο
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βραστέ τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
  3. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέστε σταδιακά το γάλα για να φτιάξετε μία παχύρρευστη, λευκή σάλτσα.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το τριμμένο τσένταρ, κρατώντας λίγο στην άκρη.
  6. Σουρώστε τα ζυμαρικά, ρίξτε τα στη σάλτσα και προσθέστε τον τόνο και το καλαμπόκι.
  7. Ανακατέψτε και τοποθετήστε σε ένα πυρέξ.
  8. Γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει μια χρυσαφένια απόχρωση.