Υλικά

  • 3 μεγάλα αβγά
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. γιαούρτι
  • 65 γρ. πουρέ ή σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 195 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώστε μία φόρμα ψησίσματος για μάφινς, αφήστε στην άκρη και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αβγά με την ζάχαρη.
  3. Προσθέστε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε στο μείγμα με τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
  5. Τοποθετήστε τα μύρτιλα στο χυλό και ανακατέψτε προσεκτικά.
  6. Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες μάφινς, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 από το κάθε κυπελάκι.
  7. Συμπληρώστε από πάνω με επιπλέον μύρτιλα (προαιρετικά).
  8. Ψήστε για 20-25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.