Υλικά

  • 1 κόκκινη ψητή πιπεριά
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (και λίγα ακόμη για το σερβίρισμα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 100 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε και διατηρήστε μία κουτάλα από το νερό τους.
Βήμα 2
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε την κόκκινη πιπεριά, με το ελαιόλαδο, τα καρύδια και το σκόρδο.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, ανακατέψτε και αφήστε στο αναμμένο μάτι μέχρι να ζεσταθούν.
Βήμα 4
Σερβίρετε στο πιάτο και γαρνίρετε με παρμεζάνα και ψιλοκομμένα καρύδια.
TAGS