Υλικά

  • 500 γρ. κιµά βοδινό
  • ½ φλ. ρύζι γλασέ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 αβγά, το ένα χωρισµένο
  • 1 µέτριο κρεµµύδι τριµµένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκοµµένο άνηθο
  • 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό
  • 1 ½ λεµόνι το χυµό
  • ½ κοφτή κουταλιά αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία λεκάνη, βάζετε τον κιµά µε το ρύζι, το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, το μαϊντανό, 1 κουταλιά άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι του αυγού και τα ζυµώνετε µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µείγµα.
Βήμα 2
Αφήνετε το µείγµα να ξεκουραστεί για 20 περίπου λεπτά και να σµίξουν τα αρώµατά του και ύστερα το πλάθετε σε µικρά στρογγυλά γιουβαρλάκια.
Βήμα 3
Βράζετε σε μία κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά, 3 φλιτζάνια νερό µε αλάτι και ρίχνετε µέσα τµηµατικά τα γιουβαρλάκια.
Βήμα 4
Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε µέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι.
Βήμα 5
Ρίχνετε µέσα τον υπόλοιπο άνηθο και τον αφήνετε να βράσει για 5 περίπου λεπτά.
Βήμα 6
Στο µεταξύ, χτυπάτε το ολόκληρο αυγό µε τον κρόκο σε ένα µπολ και προσθέτετε μέσα τµηµατικά το χυµό του λεµονιού, συνεχίζοντας το χτύπηµα.
Βήμα 7
Προσθέτετε µε κουτάλα ζωµό από τη σούπα για να ζεσταθεί το µείγµα, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Σε ένα µπολάκι διαλύετε το αλεύρι σε ½ φλιτζανάκι κρύο νερό και το ρίχνετε στη σούπα.
Βήμα 8
Αφήνετε να πάρει µια βράση και ύστερα ανακατεύετε µέσα το αυγολέµονο (προσεκτικά για να µη σπάσουν τα γιουβαρλάκια).
Βήμα 9
Ελέγχετε το αλατοπίπερο και µόλις αρχίζει να κοχλάζει ξανά η σούπα, την αποσύρετε από τη φωτιά.
TAGS