Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς χοιρινός (ή αρνίσιος αν προτιμάτε)
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • Ψίχα από 2 φέτες ψωμί
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανός
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά και τα δύο είδη, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο κρασί και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, τα αβγά, το λάδι, το κύμινο και το αλατοπίπερο μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά.
  2. Πλάθετε σε κυλινδρικά σουτζουκάκια. Τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε στο γκριλ.
  3. Όταν ψηθούν από τη μια μεριά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη.
  4. Για τη σάλτσα ντομάτας, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε ή τις πολτοποιείτε.
  5. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  6. Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5’.
  7. Βάζετε τα σουτζουκάκια σε πήλινο σκεύος, τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνετε για 40’ στους 170ο C – 180o C γυρίζοντάς τα συχνά μέσα στη σάλτσα τους.
  8. Τα συνοδεύετε με πιλάφι.