Πατατόπιτα με γραβιέρα

Μια εναλλακτική εκδοχή της χωριάτικης πίτας


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
10:10
13/11/2020
2
loading

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
  • 2 αβγά
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 6 χωριάτικα φύλλα για πίτα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, σουρώστε και τοποθετήστε τες ξανά στην κατσαρόλα.
  2. Προσθέστε τα αβγά, το γάλο, το δυόσμο, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο.
  3. Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί.
  5. Στρώστε τα τρία χωριάτικα φύλλα αφού τα λαδώσετε ένα ένα.
  6. Απλώστε τη γέμιση με τις πατάτες και καλύψτε με τα τρία υπόλοιπα φύλλα.
  7. Χαράξτε και κόψτε την πίτα, βρέξτε με λίγο νερό και ραντίστε με λίγο σιμιγδάλι.
  8. Ψήστε για 45- 50 λεπτά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Στό φουρνο

    500 γρ μείγμα από Κορντόν μπλέ=(από μύλο 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες μετά σέ κατσαρόλα μέ αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο 60 γρ βούτυρο και ανακάτεμα μέ ξύλινο κουτάλι. Κατεβάζετε από φωτιά προσθέτετε 2 κροκάδια .)μαζί μέ 50 γρ γραβιέρα τριμμένη ανακατεύετε καλά και τό χωρίζετε σέ κομμάτια 5 εκ διάμετρο 2 εκ πάχος. Αλειφετε μέ βούτυρο ταψί τοποθετείτε τά κομμάτια τά αλειφετε μέ 1 χτυπημένο αυγό και τά σκεπάζετε από μία φετούλα γραβιέρα. Μπαίνει τό ταψί σέ ζεστό φούρνο 2 λεπτά ώσπου νά ροδίσει καλά η επιφάνεια τους.

  2. avatar Πατατες

    Σέ αλατισμένο νερό βράζετε 1 κιλό πατάτες και αφού τίς καθάρισετε τίς περνάτε από χοντρό περαστήρι. Προσθέτετε αλάτι πιπέρι. Σέ χοντρό τηγάνι λυώνετε 75 γρ βούτυρο, βάζετε και τίς περασμένες πατάτες και τό υπόλοιπο (από τά 100 γρ)βούτυρο. Σκεπάζετε τό τηγάνι και σέ πολύ χαμηλή φωτιά ψήνετε τόν πουρέ γιά 30 λεπτά. Αναποδογυρίζετε τό περιεχόμενο τού τηγανιού σέ στρογγυλό μεγάλο πιάτο και σερβίρετε. Η ροδοψημένη επιφάνεια του γευστική απόλαυση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει