Το δροσερό σπιτικό αναψυκτικό, κατάλληλο για κάθε περίσταση, δεν χρειάζεται συστάσεις.

Πώς γίνεται όμως ολότελα σωστά;

Με τον πιο απλό τρόπο, όπως την κάνανε και παλιά.

Η σωστή αναλογία είναι ο λόγος 1-1-1. Φτιάχνεις ένα σιρόπι δηλαδή με ίσες ποσότητες νερού και ζάχαρης (με βράσιμο στην κατσαρόλα) και προσθέτεις μετά ίση ποσότητα χυμό λεμονιού από φρέσκα λεμόνια.

Αυτό θα μας δώσει λεμονάδα σε συμπυκνωμένη μορφή, που διατηρείται για πολύ καιρό.

Όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε, αναμειγνύουμε 1 μέρος του συμπυκνωμένου αυτού χυμού με 1 μέρος κρύο νερό, ώστε να αραιώσει.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με παγάκια

TAGS