Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • λίγο κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μας και το ρίχνετε στο λάδι να σοταριστεί για λίγο.
  3. Κατόπιν, προσθέτετε τον τόνο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
  4. Αν θέλετε, μπορείτε να λιώσετε τον τόνο με το πιρούνι, διαφορετικά τον αφήνετε όπως είναι.
  5. Προσθέτετε στη συνέχεια, το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
  6. Ρίχνετε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύετε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζετε το κατσαρολάκι.
  7. Αφήνετε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  8. Όταν η σάλτσα δέσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά, ενώ αν θέλετε, σβήνετε με λίγο κόκκινο κρασί.
  9. Παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
  10. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και αν θέλετε, τα σοτάρετε με λίγο βούτυρο.