Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive
  • 1 μικρό πακέτο βούτυρο αγελαδινό/φρέσκο
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος φυτική
  • 1 συσκευασία τυρί κότατζ (200γρ)
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα (200γρ)
  • 200 γρ γιαούρτι πλήρες στραγγιστό ή και 2%
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε μία φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι και φτιάχνετε τη βάση ως εξής: θρυμματίζετε τα μπισκότα, λιώνετε το βούτυρο και τα περιχύνετε.
  2. Τα πατάτε καλά στην βάση και τη βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει.
  3. Για την κρέμα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (αν θέλετε προσθέτετε μισό ποτήρι άχνη ζάχαρη).
  4. Ενσωματώνετε το κότατζ, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ξύσμα και χτυπάτε καλά με το μίξερ. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.
  5. Για την επικάλυψη, αραιώστε την μαρμελάδα με 2-3 κουταλιές νερό και απλώστε πάνω από την κρέμα.