Υλικά

  • 3 1/2 κιλά έτοιμο ποπ κορν
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι καλαμποκιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε το ποπ κορν σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ, σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε την ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το αλάτι και αφήστε να πάρει μια βράση σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 3
Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά χωρίς να ανακατεύετε και κατεβάστε από την φωτιά.
Βήμα 4
Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και την βανίλια στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Ρίξτε το σιρόπι πάνω από το ζεστό ποπ κορν και ψήστε για 45 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 6
Αφαιρέστε από τον φούρνο και απλώστε το ποπ κορν σε μία λαδόκολλα.
Βήμα 7
Μόλις κρυώσει καλά ξεχωρίστε τα ποπ κορν μεταξύ τους και φυλάξτε σε καλά κλεισμένο δοχείο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.