Το βασικό λάθος που κάνουμε στο σοτάρισμα

Το μυστικό του επαγγελματία για να βγαίνουν λαχταριστά τα πράγματα από το τηγάνι μας


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
20:01
14/03/2020
loading

Το σοτάρισμα είναι μια απλή μεν διαδικασία που συνεχίζει να έχει τα δικά της κόλπα.

Ανάβεις το μάτι, ρίχνεις λάδι στο τηγάνι και το βάζεις στη φωτιά. Και όταν νιώσεις πως το λάδι ζεστάθηκε, ρίχνεις μέσα τα λαχανικά, το κοτόπουλο ή το ψάρι και απορείς μετά γιατί κολλάνε στον πάτο!

Κι αυτό γιατί όλη αυτή η ιεροτελεστία είναι λάθος. Όπως μας λένε συνήθως οι σεφ και προτείνουν όλοι οι δάσκαλοι μαγειρικής, στο σοτάρισμα πρώτα ζεσταίνουμε το τηγάνι, μετά το λάδι και στο τέλος προσθέτουμε τα συστατικά.

Οι ειδικοί προτείνουν αυτόν τον τρόπο, μιας και όταν μπει το λάδι στο καυτό τηγάνι ζεσταίνεται αμέσως. Και ζεσταίνεται ομοιόμορφα. Μειώνοντας επιπροσθέτως τον χρόνο αναμονής για να ζεσταθεί και το τηγάνι και το λάδι.

Ταυτοχρόνως, στο καυτό τηγάνι οι πόροι της μεταλλικής επιφάνειας ανοίγουν περισσότερο και το λάδι εισχωρεί βαθύτερα, αποτρέποντας το κόλλημα των συστατικών. Αν χρησιμοποιείτε πάντως αντικολλητικό τηγάνι, αυτό λίγη σημασία έχει εδώ.

Ένα τελευταίο πλεονέκτημα του να βάζουμε το λάδι σε προθερμασμένο σκεύος είναι πως μειώνεται δραστικά η πιθανότητα να κάψει εντελώς το λάδι και να αρχίσει να καπνίζει…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει