Υλικά

  • 2 κουταλιές του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • σουσάμι καβουρντισμένο
  • 2 1/4 ποτήρια λάδι
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/5 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 1/4 κούπα κονιάκ
  • 1/2 κούπα ούζο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
  3. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και πλάθετε τα κουλούρια στο σχήμα που επιθυμείτε.
  4. Τα τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.