Υλικά

  • 2 κουταλιές του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • σουσάμι καβουρντισμένο
  • 2 1/4 ποτήρια λάδι
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/5 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 1/4 κούπα κονιάκ
  • 1/2 κούπα ούζο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Βήμα 3
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και πλάθετε τα κουλούρια στο σχήμα που επιθυμείτε.
Βήμα 4
Τα τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
TAGS