Υλικά

  • 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
  • 110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
  • 160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
  • ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
  • ¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε τα μπισκότα σε μια σακούλα τροφίμων και τα κοπανάτε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να σπάσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 2
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα, ανακατεύετε αργά.
Βήμα 3
Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια διπλώστε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα μπισκότα.
Βήμα 4
Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε ποτήρια ή μικρά μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 5
Αν θέλετε, σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.