Υλικά

  • 24 στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρια
  • 50 γραμμάρια σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα κρατάτε για τη γέμιση.
  2. Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
  3. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τα κεφάλια των μανιταριών, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε.
  4. Μόλις σοτάρετε, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα ή πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και να φύγει η μεγάλη ποσότητα λαδιού.
  5. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το φινόκιο, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το πράσο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο.
  7. Ανακατεύετε το τυρί και το σύγκλινο μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
  8. Γεμίζετε τα μανιτάρια και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά.