Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 500 γραμμάρια φασολάκια μακριά καθαρισμένα και πλυμένα
  • 250 γραμμάρια αρακά
  • 2 καρότα κομμένα σε καρέ
  • 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (μπουτάκια)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το ζεσταίνετε. Ροδίζετε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 8 λεπτά περίπου.
  2. Ρίχνετε το σκόρδο ολόκληρη τη σκελίδα, τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  3. Τα αφήνετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 6 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τον πελτέ και τρίβετε καλά τη βάση της κατσαρόλας.
  4. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το φαγητό.
  5. Σιγοβράζετε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  6. Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτετε τα φασολάκια και τον αρακά.
  7. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.
  9. Τέλος, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.