Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας βρασμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κλωναράκια μέντας ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 5 πατάτες βρασμένες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε.
Βήμα 2
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε νερό, τον κύβο και τις πατάτες και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο, για περίπου 25 – 30 λεπτά.
Βήμα 3
Σουρώνετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβετε τις πατάτες, προσθέτετε το καλαμπόκι και βάζετε για 5′-10′ στο ψυγείο.
Βήμα 4
Φτιάχνετε την σως χτυπώντας σε μιξεράκι (του καφέ) το γιαούρτι, τα φυλλαράκια μέντας, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
Βήμα 5
Βγάζετε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά, τα περιχύνετε με την σως, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε την σαλάτα στην σαλατιέρα σερβιρίσματος.
Βήμα 6
Κρατάτε την σαλάτα κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.