Κοντοσούβλι χοιρινό

Ζουμερό και μαλακό, που λιώνει στο στόμα


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
14:42
26/04/2019
5
loading

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 λεμόνια
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
  • φρέσκο θυμάρι
  • πολύχρωμες πιπεριές

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, την πάπρικα, το κρασί και τον χυμό από τα λεμόνια.
  2. Στη συνέχεια τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι και τις ντομάτες και προσθέτουμε τα τρυφερά φύλλα από το φρέσκο θυμάρι.
  3. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύουμε πάλι καλά.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το σκεύος και μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
  5. Αφαιρούμε τα κομμάτια χοιρινού από τη μαρινάδα και βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν για λίγο.
  6. Παράλληλα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές.
  7. Περνάμε εναλλάξ στη σούβλα ένα κομμάτι χοιρινού και μετά ένα κομμάτι πιπεριάς, μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
  8. Αλατοπιπερώνουμε απέξω το κοντοσούβλι και ψήνουμε 1-1,5 ώρα, ανάλογα την ένταση του μπάρμπεκιου που έχουμε, ώστε να πάρει ωραίο χρώμα από έξω, χωρίς να στεγνώσει όμως στο εσωτερικό του.
  9. Ψήνεται και στο φούρνο, τυλιγμένο σε λαδόκολλα.
  10. Αρχικά για 1 ώρα στους 180-200ºC και μετά για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
  1. avatar Fargo

    Μια συμβουλή από Λιβαδειά, εκεί που ξέρουν πολύ καλά το κοντοσούβλι, μαρινάρισμα από το βράδυ με κρεμμύδι μόνο, και πριν το ψήσετε, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, όλα τα άλλα είναι περιττά.

  2. avatar ΑΛΕΞ ΗΒ

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

  3. avatar nikolakis2

    ρε ξετσιπωτη δημοσιογραφισκοι σημερα ειναι μεγαλη Παρασκευη ρε ιουδες

    1. avatar sov

      και? εγώ πάω να χτυπίσω ένα σουβλάκι τώρα.

      1. avatar nikolakis2

        μα δε φοβασαι μηπως πας στη κολαση?ποπο πρεπει να εισαι πολυ σκληρο παληκαρακι που πας και τρως κρεας σημερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει