Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό λαιμό σε χοντρά κομμάτια
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι
 - 3 ώριμες ντομάτες
 - 2 λεμόνια
 - 1 ποτηράκι λευκό κρασί
 - 100 ml ελαιόλαδο
 - 2 κουταλάκια αλάτι
 - 2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
 - φρέσκο θυμάρι
 - πολύχρωμες πιπεριές
 
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, την πάπρικα, το κρασί και τον χυμό από τα λεμόνια.
 - Στη συνέχεια τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι και τις ντομάτες και προσθέτουμε τα τρυφερά φύλλα από το φρέσκο θυμάρι.
 - Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύουμε πάλι καλά.
 - Σκεπάζουμε με μεμβράνη το σκεύος και μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
 - Αφαιρούμε τα κομμάτια χοιρινού από τη μαρινάδα και βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν για λίγο.
 - Παράλληλα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές.
 - Περνάμε εναλλάξ στη σούβλα ένα κομμάτι χοιρινού και μετά ένα κομμάτι πιπεριάς, μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
 - Αλατοπιπερώνουμε απέξω το κοντοσούβλι και ψήνουμε 1-1,5 ώρα, ανάλογα την ένταση του μπάρμπεκιου που έχουμε, ώστε να πάρει ωραίο χρώμα από έξω, χωρίς να στεγνώσει όμως στο εσωτερικό του.
 - Ψήνεται και στο φούρνο, τυλιγμένο σε λαδόκολλα.
 - Αρχικά για 1 ώρα στους 180-200ºC και μετά για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.