Υλικά

  • 500 γρ φασόλια ξερά (μουλιασμένα από το βράδυ σε κρύο νερό)
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ματσάκι σέλινο, πλυμένο και χοντροκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σουρώνετε τα φασόλια και τα ξεπλένετε κάτω από την βρύση καλά.
  2. Τα βράζετε για 20 λεπτά σε μια κατσαρόλα.
  3. Ρίχνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί καλά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.
  5. Ρίχνετε τα μισοβρασμένα φασόλια και τα καρότα.
  6. Προσθέτετε 3-4 λίτρα νερό και βράζετε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου.
  7. Στη συνέχεια προσθέτετε το σέλινο κομμένο και βράζετε τη φασολάδα για άλλα 20 λεπτά περίπου χωρίς καπάκι.
  8. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά το φαγητό.
  9. Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα, ελιές, τουρσί ή και κάποιο παστό ψάρι.